Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)

5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı? 1 -2- 3- 4 cd ler cevapları içerde.
Konuyu Açan Kişi: ParaderevoLT
Cevap Sayısı: 5
Görüntülenme Sayısı: 44590

Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı? 1 -2- 3- 4 cd ler cevapları içerde.
Yazar Mesaj
ParaderevoLT
Administrators
*******
Mesajlar: 10,681
Tarih: Jul 2007
Üye no: 1
Nerden: İstanbuL
Rep Puanı: 33
Mesaj: #1
5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı? 1 -2- 3- 4 cd ler cevapları içerde.
Dostlar elinde 5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı?

bende ilk 4 cd'nin cevapları var link aşağıdadir.

http://hotfile.com/dl/137388636/c971eda/...r.rar.html


Ekli Dosya(lar)
.zip  E-USE CD CEVAPLARI.zip (Boyut: 555.92 KB / İndirme: 759)

Technical support unit Ofline

New Personal Website =>>> SMMM Selahattin Şahin
(Bu Mesaj 01-02-2012 12:34 AM değiştirilmiştir. Değiştiren : ParaderevoLT.)
04-01-2012 01:22 AM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
ParaderevoLT
Administrators
*******
Mesajlar: 10,681
Tarih: Jul 2007
Üye no: 1
Nerden: İstanbuL
Rep Puanı: 33
Mesaj: #2
RE: 5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı? 1 -2- 3- 4 cd ler cevapları içerde.
8 cd cepaları
elinde olanlar 5-6-7 yi paylaşsın hepimiz bu gemideyiz e use ye ders olsun buda eğitimmişşş
1-Merkez bankasının piyasadann döviz satın alması durumunda aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?
CEVAPBig Grin


A) Merkez bankasının yerli para yükümlülükleri azalır

B) Merkez bankasının döviz varlıkları artar

C) Rezerv para miktarı artar

D) Rezerv para miktarı değişmez

E) Merkez bankasının piyasaya verdiği yerli para miktarı artar

SIRASI: 2/25
Aşağıdakilerden hangisi kurumlar vergisi mükellefidir?
CEVAP: A


A) İş ortaklıkları

B) Adi şirket

C) Adi komandit şirket gerçek kişi ortakları

D) Gerçek kişiler

E) Kolektif şirket gerçek kişi ortakları

Kaynak esasına göre rezerv para aşağıdakilerden hangisine eşittir?
CEVAP: D


A) Dolaşımdaki para

B) Dolaşımdaki para artı bankaların merkez bankasındaki mevduatı

C) Dolaşımdaki para artı bankaların merkez bankasındaki döviz mevduatı

D) Net iç varlıklar artı net dış varlıklar

E) Toplam iç varlıklar artı toplam dış varlıklar


SORU SIRASI: 4/25
Z Üretim İşletmesi'nin Nisan ayında üretilen 1.500 adet B mamulüne ilişkin standart ve fiili verileri aşağıda verilmiştir:

Standart Fiili
Birim Direkt İlk Madde ve Malzeme Fiyatı 200 TL. 210 TL.
Birim Direkt İlk Madde ve Malzeme Miktarı 8 kg 10 kg
Bu bilgilere göre, direkt ilk madde ve malzeme fiyat farkı aşağıdakilerden hangisidir?
CEVAP: D

A) 100.000 TL Olumsuz

B) 145.000 TL Olumlu

C) 145.000 TL Olumsuz

D) 150.000 TL Olumlu

E) 150.000 TL Olumsuz

5-A Anonim Şirketi 01.01-31.12.2011 hesap dönemine ilişkin olarak kurumlar vergisi beyannamesini hangi tarihe kadar verebilecektir?
CEVAP: C


A) 2011 Takvim yılında kurum tarafından istenilen zamanda

B) Nisan 2011 dönemi içerisinde

C) Nisan 2012 döneminin 25. günü akşamına kadar

D) Ocak 2012 döneminin 15. günü akşamına kadar

E) Nisan 2012 dönemine kadar


6- Direkt işçilik giderleri farkına ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
CEVAP: A


A) Fiili ücretle standart ücret arasındaki farkın çalışılan fiili süre ile çarpımı, ücret farkına eşittir.

B) Fiili süreyle standart süre arasındaki farkın fiili ücret ile çarpımı, süre farkına ilişkin toplam parasal tutara eşittir.

C) Standart sürenin fiili süreden az olması durumunda fark olumsuz, fazla olması durumunda fark olumludur.

D) Gerçekleşen üretim için fiili direkt işçilik süresiyle, standart direkt işçilik süresi arasındaki fark, süre farkıdır.

E) Direkt işçilik için ödenen fiili saat ücretinin, standart saat ücretinden küçük olması durumunda olumlu ücret farkı söz konusudur.

7-Kullanım esasına göre rezerv para aşağıdakilerden hangisine eşittir?
CEVAP: B


A) Emisyon artı bankaların merkez bankasındaki hesapları

B) Dolaşımdaki para artı bankaların merkez bankasındaki hesapları

C) Toplam iç varlıklar artı toplam dış varlıklar

D) İç varlıklar artı dış varlıklar

E) Net iç varlıklar artı net dış varlıklar
8-Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
CEVAP: B


A) Çoklu yerel sanayilerde rekabet küreseldir.

B) Çok Uluslu şirketler küresel Ar-Ge harcamalarının 2/3'ünü gerçekleştirmektedir.

C) Küresel sanayilerde rekabet yereldir.

D) Vernon'ın kuramına göre firmalar ürünlerini ilk olarak uluslararası pazarlara sunmaktadırlar.

E) Çok Uluslu şirketler küresel Ar-Ge harcamalarının yarısını gerçekleştirmektedir.

SORU SIRASI: 9/25
Aşağıdakilerden hangisi rezerv paranın azalmasına neden olur?
CEVAP: A


A) Kamu mevduatındaki artış

B) Mevduat bankalarına açılan kredilerdeki artış

C) Kamu kesimine açılan kredilerdeki artış

D) Hazineye açılan kredilerdeki artış

E) Merkez bankasının piyasadan döviz alması



SORU SIRASI: 10/25
Aşağıdakilerden hangisi Çok Uluslu Şirketi belirleyen bir unsur değildir ?
CEVAP: D


A) Küresel değer zincirini denetleyebilme.

B) Küresel değer zincirini eşgüdümü.

C) Coğrafi esneklik

D) Şirketin uluslararası tanınırlığı.

E) Coğrafi farklılıklardan faydalanabilme kapasitesi.


SORU SIRASI: 11/25
Y İşletmesi'nin Aralık ayında üretilen 2.000 adet B mamulüne ilişkin standart ve fiili verileri aşağıda verilmiştir:

Standart Fiili
Birim Direkt İlk Madde ve Malzeme Fiyatı 300 TL. 320 TL.
Birim Direkt İlk Madde ve Malzeme Miktarı 10 kg 9 kg
Bu bilgilere göre, direkt ilk madde ve malzeme giderlerine ilişkin miktar farkı aşağıdakilerden hangisidir?
CEVAPBig Grin


A) 300.000 TL Olumsuz

B) 600.000 TL Olumsuz

C) 640.000 TL Olumsuz

D) 600.000 TL Olumlu

E) 640.000 TL Olumlu


SORU SIRASI: 12/25
Bir kurumlar vergisi mükellefi faaliyeti süreci boyunca aşağıdaki beyannamelerden hangisini kullanmaz?
CEVAP: A


A) Gelir vergisi beyannamesi

B) ÖTV Beyannamesi

C) Katma değer vergisi beyannamesi

D) Muhtasar beyanname

E) Kurumlar vergisi beyannamesi

SORU SIRASI: 13/25
Aşağıda genel üretim giderleri farkları ile ilgili olarak verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
CEVAP: A


A) Toplam genel üretim giderleri farkı, fiili genel üretim giderleri ile standart genel üretim giderleri arasındaki farktır.

B) Fiili genel üretim giderleriyle fiili çalışma hacmindeki bütçelenmiş genel üretim giderleri arasındaki fark bütçe farkıdır.

C) Fiili çalışma hacmindeki genel üretim giderleri bütçe tutarıyla, standart çalışma hacmindeki genel üretim giderleri bütçe tutarı arasındaki fark verim farkıdır.

D) Fiili üretim hacminin, genel üretim giderleri yükleme oranının hesaplanmasında kullanılan üretim hacminden farklı olması durumunda ortaya çıkan fark kapasite farkıdır.

E) Verim farkı, toplam genel üretim giderlerinin verimini ölçer.

SORU SIRASI: 14/25
Aşağıdakilerden hangisi Stephen Hymer'ın savlarından biri değildir?
CEVAP: D


A) Çok Uluslu Şirketler yatırım kararlarında yerleşim maliyetlerini ele almaktadır.

B) Mülkiyet üstünlüğü bir uluslararasılaşma sebebidir.

C) Doğrudan yabancı sermaye ile portföy yatırımları birbirinden farklıdır.

D) Ölçek ekonomisi bir mülkiyet üstünlüğü türüdür.

E) Çatışmanın ortadan kaldırılması bir uluslararasılaşma sebebidir.


SORU SIRASI: 15/25
Aşağıdakilerden hangisi para çarpanını artırır?
CEVAP: A


A) Belirsizliklerin azalması

B) Dolaşımdaki paradaki artış

C) Reeskont faiz oranındaki artış

D) Serbest rezervlerdeki artış

E) Piyasa faiz oranındaki düşme

SORU SIRASI: 16/25
Kurumlar vergisi mükellefleri, işletmeleri bünyesinde gerçekleştirdikleri münhasıran yeni teknoloji ve bilgi arayışına yönelik araştırma ve geliştirme harcamaları tutarının % kaçı oranında hesaplanacak Ar-Ge indirimini beyan ettikleri kurum kazancından indirim konusu yapabilirler?
CEVAP : A


A) % 100

B) % 40

C) % 20

D) % 10

E) % 15

SORU SIRASI: 17/25
A Anonim Şirketi tarafından 2011 hesap dönemi içerisinde konut olarak kiraya verilen apartman dairesinden elde edilen gelir 30.000.-TL, normal ticari faaliyetten elde edilen kazanç tutarı ise 100.000.-TL'dır. Mükellef kurumun 2011 hesap dönemi için beyan edeceği kazanç ya da kazançlar açısından aşağıdaki hangi ifade doğrudur?
CEVAP: E


A) 130.000.-TL kurum kazancı

B) 100.000.-TL kurum kazancı, 30.000.-TL menkul sermaye iradı

C) 100.000.-TL kurum kazancı, 30.000.-TL diğer kazanç ve irat

D) 100.000.-TL kurum kazancı, 30.000.-TL zirai kazanç

E) 100.000.-TL kurum kazancı, 30.000.-TL gayrimenkul sermaye iradı

SORU SIRASI: 18/25
Y Üretim İşletmesi'nin Nisan ayında üretilen A ve B mamullerinin üretimine ilişkin standart ve fiili verileri aşağıda verilmiştir:

Standart Fiili
A B A B
Süre (saat/adet) 2 3 1.8 3.5
Üretim Miktarı (adet) 1.500 1.000
Saat Ücreti (TL/saat) 200 200
Bu bilgilere göre, B mamulünün direkt işçilik giderleri süre farkı aşağıdakilerden hangisidir?
CEVAP: D


A) 500.000 TL Olumlu

B) 100.000 TL Olumlu

C) 200.000 TL Olumsuz

D) 100.000 TL Olumsuz

E) 500.000 TL Olumsuz


SORU SIRASI: 19/25
Eklektik paradigma ile ilgili olarak aşağıdaki şıkların hangisi yanlıştır?
CEVAP: C


A) ÇUŞ'lar uluslararası pazarlara açılırken işlem maliyetlerini dikkate almaktadır.

B) Mülkiyet üstünlükleri doğrudan yabancı sermaye akımlarını tetiklemektedir.

C) Söz konusu model Amerikan ÇUŞ'larının davranışlarını açıklamada başarılıdır.

D) ÇUŞ'lar uluslararası pazarlara açılırken tek bir değişkene bağlı olarak karar vermemektedirler

E) ÇUŞ'lar yatırım yaparken yerleşim maliyetlerini ele almaktadır.

SORU SIRASI: 20/25
R Üretim İşletmesi'nin standart saat ücreti 45 TL ve Ocak ayı fiili direkt işçilik giderleri 75.000 TL'dir. Harcanan fiili direkt işçilik süresi ise 1.500 saat olarak gerçekleşmiştir.
Bu bilgilere göre, işletmenin Ocak ayı direkt işçilik giderlerine ilişkin ücret farkı aşağıdakilerden hangisidir?
CEVAP: B


A) 10.000 TL Olumsuz

B) 7.500 TL Olumsuz

C) 10.000 TL Olumlu

D) 7.500 TL Olumlu

E) 2.500 TL Olumlu


SORU SIRASI: 21/25
B Üretim İşletmesi'nde Kasım ayında üretilen ve toplam 50.000 TL olumsuz direkt işçilik farkı oluşan A mamulünün üretimine ilişkin standart ve fiili verileri aşağıda verilmiştir:
CEVAP: A

Standart Fiili
Süre (saat/birim) 6 5
Saat Ücreti (TL/saat) 100 ?
Üretim Miktarı 1.000
Bu bilgilere göre, işletmenin birim başına gerçekleşen fiili saat ücreti aşağıdakilerden hangisidir?


A) 140 TL.

B) 120 TL.

C) 130 TL.

D) 200 TL.

E) 100 TL.

SORU SIRASI: 22/25
Aşağıdakilerden hangisi Kurumlar Vergisi Kanunu içerisinde düzenlenmiş olan bir istisna
Değildir?
CEVAP: C


A) Risturn istisnası

B) İştirak hisseleri satış kazancı istisnası

C) Sergi ve panayır istisnası

D) İştirak kazançları istisnası

E) Portföy işletmeciliği kazanç istisnası


SORU SIRASI: 23/25
Aşağıda farklarla ilgili olarak verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
CEVAP: C


A) Standart ücret fiili ücretten yüksek ise fark olumlu, düşük ise olumsuzdur.

B) Fiili fiyat standart fiyattan düşük ise fark olumlu, yüksek ise olumsuzdur.

C) Standart süre fiili süreden kısa ise fark olumlu, uzun ise olumsuzdur.

D) Standart fiyat fiili fiyattan yüksek ise fark olumlu, düşük ise olumsuzdur.

E) Fiili miktar standart miktardan fazla ise fark olumsuz, az ise olumludur.


SORU SIRASI: 24/25
(Tüketilen Fiili Miktar - Standart Miktar) x Standart Fiyat
Standart maliyet sistemini uygulayan bir işletmede hammadde ve malzemeye ilişkin farkların hesaplanmasında kullanılan yukarıdaki formül aşağıdakilerden hangisini ifade eder?
CEVAP: D


A) Fiyat Farkı

B) Kapasite Farkı

C) Bütçe Farkı

D) Miktar Farkı

E) Verim Farkı


SORU SIRASI: 25/25
D Üretim İşletmesi'nin 1.000 adet A mamulü üretimine ilişkin standart ve fiili verileri aşağıda verilmiştir:

Standart Fiili
Birim Direkt İlk Madde ve Malzeme Fiyatı 100 TL. 120 TL.
Birim Direkt İlk Madde ve Malzeme Miktarı 5 kg 6 kg
Bu bilgilere göre, işletmenin direkt ilk madde ve malzeme giderlerine ilişkin toplam fark aşağıdakilerden hangisidir?


A) 230.000 TL Olumlu

B) 220.000 TL Olumlu

C) 230.000 TL Olumsuz

D) 220.000 TL Olumsuz

E) 225.000 TL Olumlu
CEVAP: A

Technical support unit Ofline

New Personal Website =>>> SMMM Selahattin Şahin
04-01-2012 01:23 AM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Tamer77
Registered
Default Avatar
Mesajlar: 1
Tarih: Jun 2012
Üye no: 43042
Nerden: Istanbul
Rep Puanı: 0
Mesaj: #3
RE: 5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı? 1 -2- 3- 4 cd ler cevapları içerde.
Arkadaslar 5-6-7 cd lerın cevapları konusunda yardımcı olabılecek kımse varmı.
tamersevim@hotmail.com
05-06-2012 12:25 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
hulyam0785
Registered
Default Avatar
Mesajlar: 1
Tarih: Oct 2012
Üye no: 44096
Nerden: ANTALYA
Rep Puanı: 0
Mesaj: #4
RE: 5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı? 1 -2- 3- 4 cd ler cevapları içerde.
3.CD CEVAPLARINI BULAMIYORUM BİLEN VARSA YARDIMCI OLABİLİRMİ...
31-10-2012 01:23 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Selahattin ŞAHİN
Administrators
*******
Mesajlar: 340
Tarih: Mar 2012
Üye no: 42326
Nerden: İstanbul
Rep Puanı: 8
Mesaj: #5
RE: 5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı? 1 -2- 3- 4 cd ler cevapları içerde.
valla zamanında bız elımızdekılerı paylasdık cdlerde bızde olmadgına gore farklı sorular geldıgınde gore bılemıyorum. ancak yazın arkadaslar soruları buraya cozum getırelım. bundan ne anlasılıyor eskısı kadar meslekde paylasım olmuyor ???

SMMM SELAHATTİN ŞAHİN

FACEBOOK - TWİTTER - LİNKEDİN
31-10-2012 02:56 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
gamze durgun
Registered
Default Avatar
Mesajlar: 1
Tarih: Sep 2013
Üye no: 47165
Nerden: ankara
Rep Puanı: 0
Mesaj: #6
Rolleyes Cvp: 5 - 6 - 7 ve 8. cd cevapları olan var mı? 1 -2- 3- 4 cd ler cevapları içerde.


5.cd cevapları olan var mı çok acil !!!!
08-09-2013 08:55 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 



Forum'a Git: