Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)

Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
Konuyu Açan Kişi: ParaderevoLT
Cevap Sayısı: 178
Görüntülenme Sayısı: 55131

Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 1 Oy - 2 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
Yazar Mesaj
ayseguldgnn
Registered
Mesajlar: 38
Tarih: Jul 2011
Üye no: 39130
Nerden: magma
Rep Puanı: 0
Mesaj: #101
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
ben artık maliyete geçiyorum. finansı %80 hallettım heralde Sad daha fazlası olmuyo bende artıkSmile siz ne alemdesiniz?
26-01-2012 08:51 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
buzmavisi
Registered
Default Avatar
Mesajlar: 40
Tarih: Nov 2011
Üye no: 41091
Nerden: İstanbul
Rep Puanı: 0
Mesaj: #102
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
Her sınavda bir dersten ters köşe yapıyorlar bence bu dönem maliyet kazık olacak saçma sapan bir soru soracaklar geçen dönem vergide saçmalamışlardı
26-01-2012 09:03 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
ayseguldgnn
Registered
Mesajlar: 38
Tarih: Jul 2011
Üye no: 39130
Nerden: magma
Rep Puanı: 0
Mesaj: #103
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
13 dersin 12 sını full yapalım bır dersten full fire vermeye varım Smile
26-01-2012 11:11 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
ParaderevoLT
Administrators
*******
Mesajlar: 10,681
Tarih: Jul 2007
Üye no: 1
Nerden: İstanbuL
Rep Puanı: 33
Mesaj: #104
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
Smile genel ortalama 120 de 90 yapın gecersınız

Technical support unit Ofline

New Personal Website =>>> SMMM Selahattin Şahin
27-01-2012 11:23 AM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
ayseguldgnn
Registered
Mesajlar: 38
Tarih: Jul 2011
Üye no: 39130
Nerden: magma
Rep Puanı: 0
Mesaj: #105
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
gittikçe heyecanlanıyorum böyle olmamıştım hiç :S
27-01-2012 08:47 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
mrc0101
Registered
Mesajlar: 22
Tarih: Jan 2012
Üye no: 41624
Nerden: Ankara
Rep Puanı: 0
Mesaj: #106
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
(25-01-2012 08:25 PM)ayseguldgnn Yazılan:  soruyu tam yazdım Smile anlamadığım sey su. ilk sorduğum soruda oran kullanmadan çözerken ıkıncıde oransız cevaba ulasılmıyor .oran kullanmak gerekıyor. yanı ben nerdne emın olup bunda ordan kullanıcam yada bunda duz mantık gıdıcem dıye anlayayım.

ayrıca o 85000 lik olan sorunun cevabı 54400.
çünkü soruda ikinci yılda toplam ne kadar oluyor dıyor.o yuzden topluyorsun ve 54400 cıkıyor

tamam benim cevaba bakın orda 1 ve 2 yılı toplayın 54400 çıkıyor bende yanıldım. Ben oran kullanmama taraftarıyım çünkü hep karıştırıyorum düz mantık en iyisi...

Kelime oyunlarına bende çok düşüyorum özellikle muhasebe denetimi dersinden.

ekonomi, maliye de 3 konu kaldı, muhasebe denetimi, finans. tablo analizi dersleri bitti, daha önceden fin. muhasebeye çalışmıştım. Çok soru kaçırıyorum... ilk denemeden 63 net anca yapabildim çok kötü Big Grin daha çok dikkatli okumak lazım 1 kelime çok şey değiştiriyo gerçekten.

Ceza bir şeyi yanlış yapmanın vergisidir. Vergi ise bir şeyi doğru yapmanın cezasıdır.
(Bu Mesaj 27-01-2012 10:46 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : mrc0101.)
27-01-2012 10:41 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
ParaderevoLT
Administrators
*******
Mesajlar: 10,681
Tarih: Jul 2007
Üye no: 1
Nerden: İstanbuL
Rep Puanı: 33
Mesaj: #107
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
evet malasef bunu yapmayı cok sevıyorlar , onlar cakal ise sız koyun olmayın kurt olun onları yiyin sürekli okuyun test çözün

Technical support unit Ofline

New Personal Website =>>> SMMM Selahattin Şahin
27-01-2012 11:35 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
mrc0101
Registered
Mesajlar: 22
Tarih: Jan 2012
Üye no: 41624
Nerden: Ankara
Rep Puanı: 0
Mesaj: #108
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
(27-01-2012 11:35 PM)paraderevolt Yazılan:  evet malasef bunu yapmayı cok sevıyorlar , onlar cakal ise sız koyun olmayın kurt olun onları yiyin sürekli okuyun test çözün

ahah teşekkür ederim sınavda aklıma gelir artık kurt olmak Big Grin

finansal tablolar analizi dersinden yapamadığım sorular var bakabilirseniz çok sevinirim.

SORU 1) Cari oranı 2,5 ve likidite oranı 1,5 olan bir işletmenin 1.000 TL lik stoku bulunmaktadır. Dönen Varlık kaç TL dir? ( Bu sorunun matematiksel işlemini yapamadım Big Grin CEVAP: 2500)

SORU 2) Brüt Karlılık Oranı 0,50 olan bir işletmenin, satışların maliyeti 400.000 TL ise net satışları kaç TL dir? (CEVAP: 800.000)

SORU 3) Bir işletmenin brüt satışları 450.000 TL, satıştan indirimleri 25.000TL, satışların maliyeti 105.000 TL ve faaliyet giderleri 70.000 TL ise faaliyet karına ilişkin dikey yüzde kaçtır? ( Bu sorular çok çıkıyo ama net brüt nasıl hesaplandığını bilmiyorum kitapda açıklamamış CEVAP: 58,8)

SORU 4) Bir işletmenin gelir tablosu aşağıdaki gibidir;
Brüt Satışlar: 345.000 TL
Satıştan İndirimler: 15.000 TL
Satışların Maliyeti: 105.000 TL
Faaliyet Giderleri: 60.000 TL
Bu bilgilere göre faaliyet karına ilişkin dikey yüzde nedir? ( Yine aynı brüt, net satış CEVAP: %50)

SORU 5) Dönem Net Karı 2.000 TL, aktif karlılığı %10, sürekli sermayesi 14.000 TL, kaldıraç oranı 0,5 olan bir işletmenin uzun vadeli borçları kaç TL dir? ( Bununda göremediğimden mi yapamadım kvyk 6000 olması gerekiyo ama yinede bulamadım CEVAP: 4.000)

SORU 6) Bir işletmeye ait bilgiler aşağıdaki gibidir;
Dönem Net Karı: 7.000 TL
Ödenecek vergi ve Yasal Yükümlülükler 1.000 TL
Kısa ve Uzun Vadeli Borçlanma Giderleri 2.000 TL
Buna göre Faiz Karşılama Oranı kaçtır? ( Ben 4 buluyorum ama CEVAP:5)

SORU 7) Dikey yüzdeler analiz tekniğine göre, brüt satış karının dikey yüzdesi 0,20 olan bir işletmenin net satışlarının tutarı 250.000 TL ise satışların maliyeti tutarı kaç TL dir? (CEVAP:200.000)

Ceza bir şeyi yanlış yapmanın vergisidir. Vergi ise bir şeyi doğru yapmanın cezasıdır.
28-01-2012 06:51 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
ParaderevoLT
Administrators
*******
Mesajlar: 10,681
Tarih: Jul 2007
Üye no: 1
Nerden: İstanbuL
Rep Puanı: 33
Mesaj: #109
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
Alıntı:SORU 1) Cari oranı 2,5 ve likidite oranı 1,5 olan bir işletmenin 1.000 TL lik stoku bulunmaktadır. Dönen Varlık kaç TL dir? ( Bu sorunun matematiksel işlemini yapamadım CEVAP: 2500)

Aklına gelsın tabı azimli olan kazanacak elimden gelen desteğin sonuna kadar vermeye hazırım yeterki siz almak ısteyın.

sorunun cevabına gelınce

cari oran : dönen varlık / kvyk
2,5 : 2500 / 1000 olur   
likitide oran : dönen varlık - stok / kvyk olduğuna göre ;



1,5 : 2500 - 1000 / 1000 olur.

bu durumda dönen varlık 2500 dür.


bu dersde yapmanız gerekn formullerı ezberlemek harıcınde bır sey yapmanıza gerek yok. bu dersde kelıme oyunlarına ve formullere dıkkat edınız. formullerı bılmezsenız bu sınavdan en az 4 soru yapamadınız demektır.

Technical support unit Ofline

New Personal Website =>>> SMMM Selahattin Şahin
28-01-2012 06:59 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
ParaderevoLT
Administrators
*******
Mesajlar: 10,681
Tarih: Jul 2007
Üye no: 1
Nerden: İstanbuL
Rep Puanı: 33
Mesaj: #110
RE: Mart/2012 SMMM Staja Başlama Sınavı Çalışma Grubu
Alıntı:SORU 2) Brüt Karlılık Oranı 0,50 olan bir işletmenin, satışların maliyeti 400.000 TL ise net satışları kaç TL dir? (CEVAP: 800.000)

Net satışlar/brüt satış karı=0,50 imiş, oran kur net satışlar 2x ise brüt satışlar x imiş,

Net satışlar-satışların maliyeti=brüt satış karı
2x – 400,000 = x den
400,000 = x brüt satışlar
800,000 = 2x net satışlar


Not: Gelır tablosunu ezberle yukardan aşağı ve aşağıdan yukarı doğru neden derseniz böle basıt ama dusundurucu soru cok soruyorlar.

Technical support unit Ofline

New Personal Website =>>> SMMM Selahattin Şahin
(Bu Mesaj 28-01-2012 07:02 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : ParaderevoLT.)
28-01-2012 07:01 PM
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 



Forum'a Git: