Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)

SMMM Staj Başlatma (Muhasebe Denetimi Test 2)
Konuyu Açan Kişi: GULCIN
Cevap Sayısı: 2
Görüntülenme Sayısı: 5571

Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SMMM Staj Başlatma (Muhasebe Denetimi Test 2)
Yazar Mesaj
GULCIN
Registered
Default Avatar
Mesajlar: 23
Tarih: Feb 2008
Üye no: 2574
Nerden: ANTALYA
Rep Puanı: 0
Mesaj: #1
SMMM Staj Başlatma (Muhasebe Denetimi Test 2)
1- Aşağıdakilerden hangisi denetimden önce veya denetimin başında, amaçlara ulaşmada yapılan faaliyetleri kapsar?

A.Teftiş
B.Revizyon
C.Kontrol
D.Risk
E.Önemlilik

2-Aşağıdakilerden hangisi teftişi denetimden ayıran özelliklerden biri değildir?

A.İşletme personeli tarafından yürütülmesi
B.Bağımlı çalışanlarca yapılabilmesi
C.Finansal olmayan olayları kapsaması
D.Geniş kapsamlı olması
E.Uygulanması gereken normların belirlenmiş olması

3-Daha çok finansal olayların incelenmesinde, eleştirel bir bakışla gözden geçirmeye ne ad verilir?

A.Denetim
B.Kontrol
C.Revizyon
D.Teftiş
E.İç kontrol

4-Genel geçici mizan çıkarıldıktan sonra vergi yasaları ve muhasebe sisteminin uygunluğunun bir kez daha incelenmesine ne ad verilir?

A.Denetim
B.Kontrol
C.Revizyon
D.Teftiş
E.İç kontrol

5-Vergi inceleme elemanlarının imalatçı işletmelerde yaptıkları randıman incelemeleri hangi denetim kapsamındadır?

A.Uygunluk denetimi
B.Faaliyet denetimi
C.Finansal tablo denetimi
D.İç denetim
E.Sürekli denetim

6-Aşağıdakilerden hangisi usül denetimi olarak adlandırılabilir?

A.Uygunluk denetimi
B.Faaliyet denetimi
C.Finansal tablo denetimi
D.İç denetim
E.Sürekli denetim

7-Bankalarda denetim sözleşemesi yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?

A.Genel Kurul
B.Yönetim Kurulu
C.Denetim Kurulu
D.Teftiş Grubu
E.BDDK

8-Sermaye Piyasası Kanunu'na tabi şirketlerde denetim sözleşmesi yapma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?

A.Genel Kurul
B.Yönetim Kurulu
C.Denetim Kurulu
D.İç Denetçiler
E.Sermaye Piyasası Kurulu

9-Aşağıdaki denetim türlerinden hangisinde denetçi doğrudan bir güvence yerine dolaylı bir güvence vermektedir?

A.Özel Denetim
B.Sürekli Denetim
C.Sınırlı Denetim
D.Uygunluk Denetimi
E.Faaliyet Denetimi

10-Aşağıdakilerden hangisi özel denetim kapsamında değildir?

A.Tasfiye
B.Bölünme
C.Kar Dağıtımı
D.Birleşme
E.Halka Arz

11-Denetim sözleşmesi imzalandıktan sonra denetçi aşağıdakilerden hangisini yapar?

A:Denetim takvimi hazırlar
B.Denetim planlaması yapar
C.Müşteriden teyit mektubu alır
D.Sözleşmenin bir örneğini 6 gün içinde SPK'ya gönderir
E.İşgücü planlaması yapar

12-Yıl sonuna doğru başlayan ve mali yıl sona erdikten sonra da uygulanan testlere ne ad verilir?

A.İşlem Testleri
B.Maddi Doğruluk testleri
C.Sistem Testleri
D.Uygunluk Testleri
E.Performans Tastleri

13-Bağımsız denetim alanında ilk resmi düzenleme hangi tarite yapılmıştır?

A.1986
B.1987
C.1988
D.1989
E.1990

14-Aşağıdakilerden hangisi bağımsız denetçi olarak kabul edilebilir?

A.Yalnızca YMM'ler
B.SMMM ve YMM'ler
C.SM ve SMMM'ler
D.Denetim firmasına bağlı çalışanlar
E.Yalnızca SMMM'ler

15-Aşağıdakilerden hangisi sınırlı denetime tabi kuruluşlardan biri değildir?

A.Tüm Anonim Şirketler
B.Emeklilik Yatırım Fonları
C.Aracı Kurumlar
D.Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları
E.Menkul Yatırım Fonları

16- Bankaları denetleyecek denetim firmaları kuruluş sırasında aşağıdakilerden hangisinden izin alır?

A.SPK
B.BDDK
C.Hazine Müsteşarlığı
D.Maliye Bakanlığı
E.Banka Yeminli Murakkıpları

17- Denetçinin yanlışlıkla olumlu görüş vermesi aşağıdaki risklerden hangisi kapsamındadır?
A.Denetim riski B.Yapısal risk C.Kontrol riski D.Bulgu riski E.İşletme riski


18-Aşağıdakilerden hangisi denetim risk modelinde bir işletmedeki hatalı işlem toplamını verir?

A.Yapısal risk xKontrol riski
B.Kontrol riski x Bulgu riski
C.Denetim riski x Yapısal risk
D.Kontrol riski x Deteksiyon riski
E.Bulgu riski x Denetim riski


19-Finansal tablo denetiminde, finansal bilgilerin karşılaştırıldığı önceden saptanmış ölçüt nedir?
A.Genel kabul görmüş denetim standartları
B.Genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri
C.Yasalar, yönetmelikler
D.Üst yönetimin belirlediği kurallar
E.Performans kriterleri


20-İşletmede çıkan bir yangın nedeniyle muhasebe kayıtlarının büyük bölümünün yandığını gören denetçi hangi görüşü verir?

A.Olumlu B.Şartlı C.Olumsuz D.Görüş bildirmekten kaçınma E.Kusurlu


21-Denetim raporu kime hitaben yazılmalıdır?

A.Yönetim B.Ortaklar C.Disiplin kurulu D.Denetim kurulu E.SPK



Yanıtlar:
( 1-C 2-D 3- C 4-C 5-B 6-A 7-B 8-A 9-C 10-C 11-D 12-B 13-B 14-B 15-A 16-B 17-A 18-A 19-B 20-D 21-B)

23-01-2008 06:39 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
lalezar
Registered
Default Avatar
Mesajlar: 1
Tarih: May 2008
Üye no: 4656
Nerden: BURSA
Rep Puanı: 0
Mesaj: #2
RE: SMMM Staj Başlatma (Muhasebe Denetimi Test 2)
TŞK EDERİMM ÇOK İİ OLDUU
10-05-2008 10:40 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
Hakan_Olgun
Registered
Default Avatar
Mesajlar: 7
Tarih: Jun 2008
Üye no: 5492
Nerden: İstanbul
Rep Puanı: 0
Mesaj: #3
RE: SMMM Staj Başlatma (Muhasebe Denetimi Test 2)
tsk ederım paylasım ıcın bızım ıcın ayrı bır ek kaynak
06-10-2008 01:43 PM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 



Forum'a Git: